"
".
Home » » Çikolatalı Mousse ve Frambuazlı Yaş Pasta

Çikolatalı Mousse ve Frambuazlı Yaş Pasta


 Malzemeler:

  • 200g bitter çikolata
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı frambuaz (donmuş veya taze)
  • 200g bisküvi
  • 1/2 su bardağı süt
  • Frambuaz veya çikolata rendesi (üzeri için süsleme için)

Yapılışı:

1.Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Eritilen çikolatayı bir kenara alın ve soğuması için bekletin.


2.Bir kasede kremayı köpürene kadar çırpın. Köpüğü sertleşene kadar çırpmak önemlidir. Dikkatli olun, aşırı çırpmayın, aksi takdirde krema kıvamını kaybedebilir.


3.Soğuyan erimiş çikolatayı, çırpılmış kremaya yavaşça ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırarak çikolatayı kremaya yedirin. Bu işlemi çok hızlı yapmayın, aksi takdirde kremayı söndürebilirsiniz.


4.Bir tabağa veya kaba sütü dökün. Bisküvileri sütün içinde hızlıca batırın ve fazla sıvıyı süzdürün.


5.Islattığınız bisküvileri pasta tabanı oluşturmak için bir pasta kalıbına düzgün bir şekilde yerleştirin.


6.Üzerine hazırladığınız çikolatalı mousse tabakası ve frambuazları ekleyin. Düzgün bir şekilde yayın.


7.Pastanın üstünü düzleştirmek için bir spatula veya arka kısmı düz bir kaşık kullanın.


8.Streç film ile pastanın üstünü kapatın ve buzdolabında en az 4-6 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.


9.Servis yapmadan önce pastayı buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve üzerini isteğe bağlı olarak taze frambuaz veya çikolata rendesi ile süsleyin.

 

SHARE

About Yaş pasta tarifleri

0 Comments :

Yorum Gönder