Malzemeler:
- 200g bitter çikolata
- 2 su bardağı krema
- 1 su bardağı frambuaz (donmuş veya taze)
- 200g bisküvi
- 1/2 su bardağı süt
- Frambuaz veya çikolata rendesi (üzeri için süsleme için)
Yapılışı:
1.Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Eritilen çikolatayı bir kenara alın ve soğuması için bekletin.
2.Bir kasede kremayı köpürene
kadar çırpın. Köpüğü sertleşene kadar çırpmak önemlidir. Dikkatli olun, aşırı
çırpmayın, aksi takdirde krema kıvamını kaybedebilir.
3.Soğuyan erimiş çikolatayı,
çırpılmış kremaya yavaşça ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru nazikçe
karıştırarak çikolatayı kremaya yedirin. Bu işlemi çok hızlı yapmayın, aksi
takdirde kremayı söndürebilirsiniz.
4.Bir tabağa veya kaba sütü
dökün. Bisküvileri sütün içinde hızlıca batırın ve fazla sıvıyı süzdürün.
5.Islattığınız bisküvileri pasta
tabanı oluşturmak için bir pasta kalıbına düzgün bir şekilde yerleştirin.
6.Üzerine hazırladığınız
çikolatalı mousse tabakası ve frambuazları ekleyin. Düzgün bir şekilde yayın.
7.Pastanın üstünü düzleştirmek
için bir spatula veya arka kısmı düz bir kaşık kullanın.
8.Streç film ile pastanın üstünü
kapatın ve buzdolabında en az 4-6 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.
9.Servis yapmadan önce pastayı
buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve üzerini isteğe bağlı olarak taze frambuaz
veya çikolata rendesi ile süsleyin.
0 Comments :
Yorum Gönder