"
".
Home » » Hindistancevizi ve Ananaslı Tropikal Yaş Pasta

Hindistancevizi ve Ananaslı Tropikal Yaş Pasta


 Malzemeler:

  • 1 kutu ananas dilimleri (yaklaşık 450g), suyuyla birlikte
  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
  • 200g krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 200g bisküvi (tercihen hindistancevizi bisküvisi)
  • 1/2 su bardağı süt

Yapılışı:

1.İlk olarak ananas dilimlerini süzgeçte süzün, suyunu atmayın, çünkü bu suyu bisküvileri ıslatmak için kullanacağız.

 

2.Derin bir karıştırma kabında rendelenmiş hindistancevizi ve toz şekeri krema ile birlikte iyice karıştırın. Hindistancevizi ve kremayı homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

 

3.Daha sonra bisküvileri ufalayın. Bir tabağa veya kaba alın ve üzerine 1/2 su bardağı ananas suyunu dökün. Bisküvileri su ile ıslatın, ancak fazla sıvıya batırmayın, aksi takdirde pasta kıvamını kaybedebilir.

 

4.Hazırladığınız hindistancevizi-krema karışımının yarısını, ıslattığınız bisküvilerin üzerine yayın. Daha sonra üzerine ananas dilimlerinin yarısını ekleyin.

 

5.Tekrar bir kat bisküvi dizin ve kalan ananas dilimlerini ekleyin.

 

6.Kalan hindistancevizi-krema karışımını ananas dilimlerinin üzerine yayın.

 

7.Pastayı düzgünleştirmek için bir spatula veya arka kısmı düz bir kaşık kullanın.

 

8.Streç film ile pastanın üstünü kapatın ve en az 4-6 saat veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.

 

9.Servis yapmadan önce pastayı buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve üzerini isteğe bağlı olarak taze ananas dilimleri veya hindistancevizi rendesi ile süsleyin.

 

SHARE

About Yaş pasta tarifleri

0 Comments :

Yorum Gönder