Malzemeler:
- 1 kutu ananas dilimleri (yaklaşık 450g), suyuyla birlikte
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
- 200g krema
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yaklaşık 200g bisküvi (tercihen hindistancevizi bisküvisi)
- 1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
1.İlk olarak ananas dilimlerini süzgeçte süzün, suyunu
atmayın, çünkü bu suyu bisküvileri ıslatmak için kullanacağız.
2.Derin bir karıştırma kabında rendelenmiş hindistancevizi
ve toz şekeri krema ile birlikte iyice karıştırın. Hindistancevizi ve kremayı
homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
3.Daha sonra bisküvileri ufalayın. Bir tabağa veya kaba alın
ve üzerine 1/2 su bardağı ananas suyunu dökün. Bisküvileri su ile ıslatın,
ancak fazla sıvıya batırmayın, aksi takdirde pasta kıvamını kaybedebilir.
4.Hazırladığınız hindistancevizi-krema karışımının yarısını,
ıslattığınız bisküvilerin üzerine yayın. Daha sonra üzerine ananas dilimlerinin
yarısını ekleyin.
5.Tekrar bir kat bisküvi dizin ve kalan ananas dilimlerini
ekleyin.
6.Kalan hindistancevizi-krema karışımını ananas dilimlerinin
üzerine yayın.
7.Pastayı düzgünleştirmek için bir spatula veya arka kısmı
düz bir kaşık kullanın.
8.Streç film ile pastanın üstünü kapatın ve en az 4-6 saat
veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
9.Servis yapmadan önce pastayı buzdolabından çıkarın,
dilimleyin ve üzerini isteğe bağlı olarak taze ananas dilimleri veya
hindistancevizi rendesi ile süsleyin.
0 Comments :
Yorum Gönder