Malzemeler:
- 2 orta boy havuç, rendelenmiş
- 1 su bardağı ceviz içi, doğranmış
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 200g bisküvi
- 1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
1.Derin bir karıştırma kabında rendelenmiş havuçları, doğranmış ceviz içi ve kuru üzümleri bir araya getirin.
2.Ayrı bir kapta kremayı ve toz şekeri çırpın.
3.Çırpılmış krema karışımına tarçını ekleyin ve iyice karıştırın.
4.Hazırladığınız krema karışımını havuçlu karışıma ekleyin. İyice karıştırın, tüm malzemelerin kremayla kaplanmasını sağlayın.
5.Bisküvileri bir mutfak robotunda veya elinizle ufalayın.
6.Bir tabağa veya kaba sütü dökün. Bisküvileri sütün içinde hızlıca batırın ve fazla sıvıyı süzdürün.
7.Islattığınız bisküvileri pasta tabanı oluşturmak için bir pasta kalıbına düzgün bir şekilde yerleştirin.
8.Üzerine hazırladığınız havuçlu-krema karışımını dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
9.Üzerini düzleştirmek için bir spatula veya arka kısmı düz bir kaşık kullanın.
10.Streç film ile pastanın üstünü kapatın ve buzdolabında en az 4-6 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.
11.Servis yapmadan önce pastayı buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve üzerini isteğe bağlı olarak ek ceviz içi veya tarçın ile süsleyin.
0 Comments :
Yorum Gönder